.

.

Δός μας,

Τίμιε Πρόδρομε, φωνή συ που υπήρξες η φωνή του Λόγου. Δος μας την αυγή εσύ που είσαι το λυχνάρι του θεϊκού φωτός. Βάλε σήμερα τα λόγια μας σε σωστό δρόμο, εσύ που υπήρξες ο Πρόδρομος του Θεού Λόγου. Δεν θέλουμε να σε εγκωμιάσουμε με τα δικά μας λόγια, επειδή τα λόγια μας δεν έχουν μεγαλοπρέπεια και τιμή. Όσοι θα θελήσουν να σε στεφανώσουν με τα εγκώμιά τους, ασφαλώς θα πετύχουν κάτι πολύ πιό μικρό από την αξία σου. Λοιπόν να σιγήσω και να μη προσπαθήσω να διακηρύξω την ευγνωμοσύνη μου και τον θαυμασμό μου, επειδή υπάρχει ο κίνδυνος να μη πετύχω ένα εγκώμιο, άξιο του προσώπου σου;

Εκείνος όμως που θα σιωπήσει, πηγαίνει με τη μερίδα των αχαρίστων, γιατί δεν προσπαθεί με όλη του τη δύναμη να εγκωμιάσει τον ευεργέτη του. Γι’ αυτό, όλο και πιό πολύ σου ζητάμε να συμμαχήσεις μαζί μας και σε παρακαλούμε να ελευθερώσεις τη γλώσσα μας από την αδυναμία, που την κρατάει δεμένη, όπως και τότε κατάργησες, με τη σύλληψη και γέννησή σου, τη σιωπή του πατέρα σου του Ζαχαρία.

Άγιος Σωφρόνιος Ιεροσολύμων

...από φρουροί στις Θερμοπύλες θυρωροί στις κερκόπορτες

Από την "καλή ανησυχία" που μας προέτρεπε τα προηγούμενα χρόνια ο Άγιος Παϊσιος, σήμερα στην βαθιά ανησυχία καθότι απουσιάζει η χαριτωμένη πνευματική αφύπνιση. 
Κάποιοι έμειναν στην καλή ανησυχία, ενώ δίπλα μας γίνεται το έλα να δεις.
Ο δυσώνυμος αριθμός δεν κρύβεται μόνο στις λεπτομέρειες, κρύβεται παντού.
Το "χάπι" είναι μοντέρνας τεχνικής για αυτό και χρυσώνεται καλλίτερα.
2023 - 2024 "απεταξάμην τον ΧΡΙΣΤΟ και συνεταξάμην με τον εχθρό;"

-" τα Πλινθία έχουν Θεολογικότατον πρόβλημα, επιφέρουν την Απομύρωση και επισείουν Θεϊκή Οργή " 
-" όταν δεν γνωρίζεις, μικρό το κακό (για τα παιδιά υπεύθυνοι οι μεγαλύτεροι ), αλλά όταν γνωρίζεις, ενώ κινείσαι σε ένα περικείμενο νέφος πληροφόρησης, αυτό που επιλέγεις με την θέληση σου για να ταυτιστείς δεν είναι αμαρτία που εξομολογείται, αλλά Πτώση, σαν των Πρωτοπλάστων και του Ιούδα" 
-" σαν να λες απεταξάμην τον ΧΡΙΣΤΟ και συνεταξάμην με τον εχθρό που σε καταγράφει στα κατάστιχα του" 
-"αν απομυρωθείς η ΧΑΡΙΣ φυγαδεύεται και δεν έχεις δύναμη και κουράγιο για μετάνοια"
μας είπε Γέροντας ορθά - κοφτά.
Τα ίδια ακούσαμε από πολλούς πατέρες εν ζωή και που βρίσκονται σήμερα στην αιώνια ζωή.
Ο καθένας είναι ελευθερος εν Χριστω να αξιολογήσει και να επιλέξει πορεία σωτηριολογική.

Προσωπικά θλιβόμαστε για αυτούς που ενώ λέγονται Χριστιανοί φασκιώνουν, όπως έλεγε ο Άγιος Παϊσιος τα πνευματικά τους τέκνα, ότι δεν τρέχει τίποτε.
Μετά τα μπόλια το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού.
Ο Καιρός θα δείξει και θα αποδείξει που βηματίζουμε , απομένει να διαθέτουμε την ισορροπία της λογικής, την νήψη των Αγίων Πατέρων απόθεμα Υπομονής και Πίστης. 
ΣΤΩΜΕΝ καλώς 

Δρ.Κωνσταντίνος Βαρδάκας