.

.

Δός μας,

Τίμιε Πρόδρομε, φωνή συ που υπήρξες η φωνή του Λόγου. Δος μας την αυγή εσύ που είσαι το λυχνάρι του θεϊκού φωτός. Βάλε σήμερα τα λόγια μας σε σωστό δρόμο, εσύ που υπήρξες ο Πρόδρομος του Θεού Λόγου. Δεν θέλουμε να σε εγκωμιάσουμε με τα δικά μας λόγια, επειδή τα λόγια μας δεν έχουν μεγαλοπρέπεια και τιμή. Όσοι θα θελήσουν να σε στεφανώσουν με τα εγκώμιά τους, ασφαλώς θα πετύχουν κάτι πολύ πιό μικρό από την αξία σου. Λοιπόν να σιγήσω και να μη προσπαθήσω να διακηρύξω την ευγνωμοσύνη μου και τον θαυμασμό μου, επειδή υπάρχει ο κίνδυνος να μη πετύχω ένα εγκώμιο, άξιο του προσώπου σου;

Εκείνος όμως που θα σιωπήσει, πηγαίνει με τη μερίδα των αχαρίστων, γιατί δεν προσπαθεί με όλη του τη δύναμη να εγκωμιάσει τον ευεργέτη του. Γι’ αυτό, όλο και πιό πολύ σου ζητάμε να συμμαχήσεις μαζί μας και σε παρακαλούμε να ελευθερώσεις τη γλώσσα μας από την αδυναμία, που την κρατάει δεμένη, όπως και τότε κατάργησες, με τη σύλληψη και γέννησή σου, τη σιωπή του πατέρα σου του Ζαχαρία.

Άγιος Σωφρόνιος Ιεροσολύμων

Α-φο-ρί-στε τους!


Την ώρα που ο αφορισμένος Μητσοτάκης ετοιμάζεται να διαπράξει μεγίστη Εθνική Προδοσία και να παραδώσει το Αιγαίο στους τούρκους, καθόμαστε και συζητάμε πράγματα που θα έπρεπε να είχανε λήξει από την πρώτη ημέρα.

Βγαίνουνε διάφοροι ιεράρχες και κάνουν δηλώσεις του τύπου… να μην το κάνει ο Μητσοτάκης… να μην ψηφίσει τον «γάμο» των ομοφυλόφιλων…. δεν είναι σωστό… δεν συμφωνούμε… δεν κάνει… ο γάμος είναι μόνο μεταξύ ανδρών και γυναικών…. δεν πρέπει να γίνει.. τα παιδιά πρέπει να έχουνε πατέρα και μητέρα… μη… μη…

Όποιος βαριέται να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει λένε στο χωριό μου. 

Ρέ, σα δεν ντρέπεστε λιγάκι. 

Ετοιμάζονται να παραδώσουν τα αθώα παιδιά σε ομοφυλόφιλους και αντί να συνεδριάσετε εκτάκτως και να τους πείτε όλοι ομοφώνως ότι ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΕΙ ΑΦΟΡΙΖΕΤΑΙ, κάθεστε και μας κοροϊδεύετε με σκετσάκια τύπου Φθιώτιδος. 

Και μας λέτε ότι θα συνεδριάσετε μετά αφού πρώτα το ψηφίσουν! 

Και τώρα κάνετε πως διαφωνείτε μαζί τους, ενώ παράλληλα συντρώγετε και συναγελάζεστε με αυτούς.

Έχετε ξεφτιλίσει την Εκκλησία. 

Έχει γυρίσει ο κόσμος ανάποδα, η κοινωνία βυθίζεται στο βούρκο κι εσείς δεν έχετε κάνει ούτε μισό βήμα μπρος. 

Να σας καθαιρέσει ο Θεός.

ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ