.

.

Δός μας,

Τίμιε Πρόδρομε, φωνή συ που υπήρξες η φωνή του Λόγου. Δος μας την αυγή εσύ που είσαι το λυχνάρι του θεϊκού φωτός. Βάλε σήμερα τα λόγια μας σε σωστό δρόμο, εσύ που υπήρξες ο Πρόδρομος του Θεού Λόγου. Δεν θέλουμε να σε εγκωμιάσουμε με τα δικά μας λόγια, επειδή τα λόγια μας δεν έχουν μεγαλοπρέπεια και τιμή. Όσοι θα θελήσουν να σε στεφανώσουν με τα εγκώμιά τους, ασφαλώς θα πετύχουν κάτι πολύ πιό μικρό από την αξία σου. Λοιπόν να σιγήσω και να μη προσπαθήσω να διακηρύξω την ευγνωμοσύνη μου και τον θαυμασμό μου, επειδή υπάρχει ο κίνδυνος να μη πετύχω ένα εγκώμιο, άξιο του προσώπου σου;

Εκείνος όμως που θα σιωπήσει, πηγαίνει με τη μερίδα των αχαρίστων, γιατί δεν προσπαθεί με όλη του τη δύναμη να εγκωμιάσει τον ευεργέτη του. Γι’ αυτό, όλο και πιό πολύ σου ζητάμε να συμμαχήσεις μαζί μας και σε παρακαλούμε να ελευθερώσεις τη γλώσσα μας από την αδυναμία, που την κρατάει δεμένη, όπως και τότε κατάργησες, με τη σύλληψη και γέννησή σου, τη σιωπή του πατέρα σου του Ζαχαρία.

Άγιος Σωφρόνιος Ιεροσολύμων

Αρχιεπίσκοπος Viganò: Η Ελβετική Φρουρά πρέπει νά ΣΥΛΛΑΒΕΙ τόν Πάπα!


Αυτή είναι η αντίδραση του μονσινιόρ στην ανακάλυψη ενός «ερωτικού» βιβλίου του καρδινάλιου Victor Manuel Fernandez. 

Αυτός ο «διεστραμμένος αιρετικός» θα πρέπει επίσης να συλληφθεί και να εκδιωχθεί από το Βατικανό, απαιτεί ο Carlo Maria Viganò.

Στον Ιταλό Αρχιεπίσκοπο Carlo Maria Viganò αρέσει να κολυμπά ενάντια στο ρεύμα. Τα τελευταία χρόνια, για παράδειγμα, έχει προσελκύσει την προσοχή προειδοποιώντας κατά των «εμβολιασμών Covid» και επικρίνοντας την «Ατζέντα 2030», τη «Μεγάλη Επαναφορά» και τους «παγκοσμιοποιητές» (αναφέραμε εδώ, για παράδειγμα).

Τώρα ο Viganò αντέδρασε στην ανακάλυψη ενός «ερωτικού» βιβλίου του καρδινάλιου Victor Manuel «Tucho» Fernandez, σύμφωνα με το Renovatio21. Ο αρχιεπίσκοπος, ο οποίος ζει αυτοεξόριστος, είχε ζητήσει τη σύλληψη και την απέλαση του καρδινάλιου και του ίδιου του Πάπα Φραγκίσκου από το Βατικανό από την Ελβετική Φρουρά. Ο σεβασμιότατος έγραψε στο X:
«Οι βλάσφημες εκτινάξεις υπονόμων στο αποκρουστικό φυλλάδιο του Tucho δείχνουν έναν τέτοιο βαθμό διαστροφής και αποξένωσης από την πίστη που απαιτούν την απέλαση του Αργεντινού και των συνεργών του με στρατιωτικά μέσα.

Η Ελβετική Φρουρά έχει ορκιστεί να υπερασπιστεί την έδρα του Αγίου Πέτρου, και όχι εκείνου που θέλει να την καταστρέψει συστηματικά. Ας μείνουν λοιπόν πιστοί στον όρκο τους και ας συλλάβουν αυτούς τους αιρετικούς διεστραμμένους!»

Η δήλωση του πρώην αποστολικού νούντσιου στις Ηνωμένες Πολιτείες ακολουθεί τη δημοσίευση της είδησης ότι ο καρδινάλιος Fernandez δημοσίευσε ένα θεολογικό έργο γεμάτο «ρητά αποσπάσματα» το 1998. 

Πιστεύεται επίσης ότι είναι ο συγγραφέας της φιλο-ομοφυλοφιλικής διακήρυξης Fiducia Supplicans και τουλάχιστον τμημάτων της αμφιλεγόμενης εγκυκλίου Amoris Laetitia.

Το έργο, με τίτλο «Το μυστικιστικό πάθος: πνευματικότητα και αισθησιασμός», συγκρίνει μυστικιστικές εμπειρίες με ανδρική και γυναικεία σεξουαλικότητα, σύμφωνα με το Renovatio21. 

Σύμφωνα με την πύλη, ο Πάπας Φραγκίσκος «έσπευσε να δείξει επιείκεια προς τις σεξουαλικές αμαρτίες και τους ιεράρχες που μαστίζονται από σκάνδαλα». Το 2014, για παράδειγμα, εξέπληξε τους καθολικούς πιστούς φιλώντας τα χέρια ενός ηλικιωμένου ιερέα γνωστού για τον LGBT ακτιβισμό του.

Σύμφωνα με το Renovatio21, ο Viganò είχε δηλώσει προηγουμένως ότι οι ικέτες Fiducia θα αποτελούσαν μια «προφανή αίρεση».

Το έγγραφο του Βατικανού, γραμμένο από τον Fernandez και υπογεγραμμένο από τον Bergoglio, έχει προκαλέσει την αντίθεση επισκόπων από όλο τον κόσμο, σύμφωνα με την πύλη.

ΠΗΓΗ: https://transition-news.org/erzbischof-vigano-schweizergarde-soll-papst-verhaften

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ