.

.

Δός μας,

Τίμιε Πρόδρομε, φωνή συ που υπήρξες η φωνή του Λόγου. Δος μας την αυγή εσύ που είσαι το λυχνάρι του θεϊκού φωτός. Βάλε σήμερα τα λόγια μας σε σωστό δρόμο, εσύ που υπήρξες ο Πρόδρομος του Θεού Λόγου. Δεν θέλουμε να σε εγκωμιάσουμε με τα δικά μας λόγια, επειδή τα λόγια μας δεν έχουν μεγαλοπρέπεια και τιμή. Όσοι θα θελήσουν να σε στεφανώσουν με τα εγκώμιά τους, ασφαλώς θα πετύχουν κάτι πολύ πιό μικρό από την αξία σου. Λοιπόν να σιγήσω και να μη προσπαθήσω να διακηρύξω την ευγνωμοσύνη μου και τον θαυμασμό μου, επειδή υπάρχει ο κίνδυνος να μη πετύχω ένα εγκώμιο, άξιο του προσώπου σου;

Εκείνος όμως που θα σιωπήσει, πηγαίνει με τη μερίδα των αχαρίστων, γιατί δεν προσπαθεί με όλη του τη δύναμη να εγκωμιάσει τον ευεργέτη του. Γι’ αυτό, όλο και πιό πολύ σου ζητάμε να συμμαχήσεις μαζί μας και σε παρακαλούμε να ελευθερώσεις τη γλώσσα μας από την αδυναμία, που την κρατάει δεμένη, όπως και τότε κατάργησες, με τη σύλληψη και γέννησή σου, τη σιωπή του πατέρα σου του Ζαχαρία.

Άγιος Σωφρόνιος Ιεροσολύμων

Σπήλαιο ΛΗΣΤΩΝ!!! Σχολιασμός του Νικόλαου Σωτηρόπουλου+ γιά τήν ΒΕΒΗΛΩΣΗ των Ιερών Ναών!

" ΜΩΡΑΙΝΕΙ ΚΥΡΙΟΣ ΟΝ ΒΟΥΛΕΤΑΙ ΑΠΩΛΕΣΑΙ " ...


«Ὁ οἶκος μου οἶκος προσευχῆς κληθήσεται· ὑμεῖς δέ αὐτόν ἐποιήσατε σπήλαιον λῃστῶν» (Ματθ. ΚΑ΄13).

Τί θά ἔκανε σήμερα ὁ Κύριος, βλέποντας τή βεβήλωσι ὄχι μόνον τῆς αὐλῆς, ἰδίως στά πανηγύρια, ἀλλά καί αὐτοῦ τοῦ ἐσωτερικοῦ τοῦ χριστιανικοῦ ναοῦ, ὁ ὁποῖος εἶναι ἀσυγκρίτως ἀνώτερος ἀπό τόν Ἰουδαϊκό ναό; 


Ὄχι μόνο σέ οἶκο ἐμπορίου καί σπήλαιο λῃστῶν, ἀλλά καί σέ θέατρο ἔχουμε μεταβάλει τόν τρομερὀ τόπο τῆς λατρείας. 

Καί ἀλλοίμονο ἐάν δέν διαμαρτυρώμεθα ἐντόνως γιά τήν ἀπαράδεκτη αὐτή κατάστασι καί δέν ἀγωνιζώμεθα γιά τήν κάθαρσι καί εὐπρέπεια τοῦ οἴκου τοῦ Θεοῦ!

Καί μόνο ἡ βεβήλωσις τοῦ ναοῦ ἀπ’ τούς χριστοκαπήλους καί θεομπαῖκτες εἶνε ἀρκετή νά ἐπισύρῃ τήν ὀργή τοῦ Θεοῦ ἐναντίον ὄχι μόον αὐτῶν, ἀλλά καί ὅλων, ὅσοι ἀνέχονται τή φρικτή αὐτή κατάστασι. 

Ἀδελφοί! 

Νά μή ντρέπεται κανείς νά ἐλέγχῃ τούς ἐνόχους καί ὑπευθύνους γιά τή βεβήλωση τῶν ἱερῶν ναῶν.

Ἀπόσπασμα ἀντιγραφέν ἀπό τό βιβλίο ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΟΥ ΜΑΤΘΑΙΟΥ τοῦ μακαριστοῦ θεολόγου καί φιλολόγου Νικολάου Σωτηρόπουλου.

(Ματθ. ΚΑ΄13, σελ. 241)


Επιμέλεια Φώτιος Μιχαήλ, ιατρός