.

.

Δός μας,

Τίμιε Πρόδρομε, φωνή συ που υπήρξες η φωνή του Λόγου. Δος μας την αυγή εσύ που είσαι το λυχνάρι του θεϊκού φωτός. Βάλε σήμερα τα λόγια μας σε σωστό δρόμο, εσύ που υπήρξες ο Πρόδρομος του Θεού Λόγου. Δεν θέλουμε να σε εγκωμιάσουμε με τα δικά μας λόγια, επειδή τα λόγια μας δεν έχουν μεγαλοπρέπεια και τιμή. Όσοι θα θελήσουν να σε στεφανώσουν με τα εγκώμιά τους, ασφαλώς θα πετύχουν κάτι πολύ πιό μικρό από την αξία σου. Λοιπόν να σιγήσω και να μη προσπαθήσω να διακηρύξω την ευγνωμοσύνη μου και τον θαυμασμό μου, επειδή υπάρχει ο κίνδυνος να μη πετύχω ένα εγκώμιο, άξιο του προσώπου σου;

Εκείνος όμως που θα σιωπήσει, πηγαίνει με τη μερίδα των αχαρίστων, γιατί δεν προσπαθεί με όλη του τη δύναμη να εγκωμιάσει τον ευεργέτη του. Γι’ αυτό, όλο και πιό πολύ σου ζητάμε να συμμαχήσεις μαζί μας και σε παρακαλούμε να ελευθερώσεις τη γλώσσα μας από την αδυναμία, που την κρατάει δεμένη, όπως και τότε κατάργησες, με τη σύλληψη και γέννησή σου, τη σιωπή του πατέρα σου του Ζαχαρία.

Άγιος Σωφρόνιος Ιεροσολύμων

Γιά ΠΟΙΟΥΣ λόγους ; ΘΛΙΨΗ ! ΚΡΙΜΑ ! Καί ΑΜΕΤΡΗΤΑ ερωτηματικά...

Συμπροσευχή Ζακύνθου, 
Πειραιώς, Βρυούλων, Άκκρας, Δωδώνης μέ ΑΙΡΕΤΙΚΟ. 


Το τριήμερο 23 έως 26 Αυγούστου η Ζάκυνθος εορτάζει την Μετακομιδή από τα Στροφάδια στην Ζάκυνθο του Σκηνώματος του Προστάτη και Πολιούχου της Αγίου Αγίου Διονυσίου. Στις φετινές εκδηλώσεις συμμετέχουν οι Ζακύνθου Διονύσιος, Πειραιώς Σεραφείμ, Βρυούλων Παντελεήμων (Πατ. Κωνστ/Πόλεως), Άκκρας Δανιήλ (Πατ. Αλεξανδρείας) και Δωδώνης Χρυσόστομος.

Παρακολουθείστε κάποια «στιγμιότυπα» των εκδηλώσεων.

Εξέρχεται από τον Ιερό Ναό η πομπή περιφοράς του σεπτού Σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου, στην οποία εμφανίζεται απροκαλύπτως ένας αιρετικός. 

Ο Άγιος Παΐσιος είχε πει, ότι ο Θεός έβαλε στα νησιά του Ιονίου τους τρείς μεγάλους Αγίους, Διονύσιο, Σπυρίδωνα, Γεράσιμο ως τείχος κατά των αιρετικών παπικών. 

Σήμερα οι «δικοί μας» κατάφεραν να λιτανεύουν τα σεπτά Σκηνώματα αυτών των Αγίων με την συνοδεία αιρετικών.


Ο παπικός κινείται κάπου μεταξύ των Ορθοδόξων επισκόπων και των πολιτικών.


«Τω Πατρί και τω Υιώ και τω Αγίω Πνεύματι» [9.22]. Πού προσεύχεται ο Ορθόδοξος επίσκοπος και πού ο αιρετικός; Σε ποιο Πατρί; Σε ποιο Υιώ; Σε ποιο Αγίω Πνεύματι;


«Δι ευχών των Αγίων Πατέρων ημών…» [29.48] Οι Πατέρες της Εκκλησίας καταδίκασαν τις αιρέσεις και τους αιρετικούς που τις δίδασκαν. 

Σε ποιούς Πατέρες προσεύχονται εδώ οι Ορθόδοξοι και σε ποιούς ο αιρετικός;


Ο Μητροπολίτης Πειραιώς πλησιάζει τον Άγιο Διονύσιο για να τον προσκυνήσει. Έχει προηγηθεί ο Μητροπολίτης Ζακύνθου Διονύσιος [30.19]


Αμέσως μετά τον Πειραιώς ακολούθησε ο παπικός. [30.37], τον οποίον βλέπουμε στην κάτωθι φωτογραφία, να πλησιάζει τον Άγιο Διονύσιο γιά νά τόν προσκυνήσει.


Είναι αξιοσημείωτο ότι μετά τον παπικό ακολούθησαν να προσκυνήσουν τον Άγιο Διονύσιο ο Βρυούλων (Πατρ. Κωνσταντινουπόλεως), ο Άκκρας (Πατρ. Αλεξανδρείας) και ο Δωδώνης. 

Με αυτήν την σειρά.

Δηλαδή αναγνωρίζεται μέσα από αυτό το τυπικό, από την σειρά που ακολουθήθηκε, το «αξίωμα» του αιρετικού το οποίο το ενέταξαν μέσα στις τάξεις των Ορθοδόξων.

Ο προεξάρχων του Εσπερινού Μητροπολίτης Πειραιώς ευλογεί το εκκλησίασμα….


…μαζί και τον αιρετικό που στέκεται δίπλα σε ένα από τα ψαλτήρια.


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, υποστηρικτής του σοδομονόμου, ήταν παρών στις τελετές για τον Άγιο Διονύσιο.


Τις τελετές πλαισίωσε και η φιλαρμονική Ζακύνθου, ακόμα και μέσα στο Ναό.


ΒΙΝΤΕΟ: Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στην Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου, Ζάκυνθος 23.8.2024.




Πληροφορίες από imerazante.gr