.

.

Δός μας,

Τίμιε Πρόδρομε, φωνή συ που υπήρξες η φωνή του Λόγου. Δος μας την αυγή εσύ που είσαι το λυχνάρι του θεϊκού φωτός. Βάλε σήμερα τα λόγια μας σε σωστό δρόμο, εσύ που υπήρξες ο Πρόδρομος του Θεού Λόγου. Δεν θέλουμε να σε εγκωμιάσουμε με τα δικά μας λόγια, επειδή τα λόγια μας δεν έχουν μεγαλοπρέπεια και τιμή. Όσοι θα θελήσουν να σε στεφανώσουν με τα εγκώμιά τους, ασφαλώς θα πετύχουν κάτι πολύ πιό μικρό από την αξία σου. Λοιπόν να σιγήσω και να μη προσπαθήσω να διακηρύξω την ευγνωμοσύνη μου και τον θαυμασμό μου, επειδή υπάρχει ο κίνδυνος να μη πετύχω ένα εγκώμιο, άξιο του προσώπου σου;

Εκείνος όμως που θα σιωπήσει, πηγαίνει με τη μερίδα των αχαρίστων, γιατί δεν προσπαθεί με όλη του τη δύναμη να εγκωμιάσει τον ευεργέτη του. Γι’ αυτό, όλο και πιό πολύ σου ζητάμε να συμμαχήσεις μαζί μας και σε παρακαλούμε να ελευθερώσεις τη γλώσσα μας από την αδυναμία, που την κρατάει δεμένη, όπως και τότε κατάργησες, με τη σύλληψη και γέννησή σου, τη σιωπή του πατέρα σου του Ζαχαρία.

Άγιος Σωφρόνιος Ιεροσολύμων

Όταν γίνεται αμαρτία σε ένα τόπο, εκεί φ ο ρ τ ί ζ ε τ α ι ο τόπος μέ δαιμονική ενέργεια...


Ένας τόπος λοιπόν που επιτελείται η αμαρτία, ένας τόπος όπου βλασφημείται το όνομα του Θεού, εκεί υπάρχει δαιμονική ενέργεια.

Μας έλεγε ο Άγιος Παΐσιος ότι πορευόμενος με το αεροπλάνο στην Αυστραλία, όταν πήγε στην Αυστραλία, τον πήρε ο ύπνος στο αεροπλάνο και σε μία στιγμή ξύπνησε από μία μεγάλη ευωδία. 

Ευωδίασε το αεροπλάνο ολόκληρο.

Βέβαια ο γέροντας το κατάλαβε, δεν πιστεύω οι άλλοι να το αισθάνθηκαν.

Λέει τι είναι εδώ; πού είμαστε;

Ρώτησαν που είναι, λέει πάνω από την Αίγυπτο.

Ήταν πάνω από τους τόπους των Αγίων ασκητών, του μεγάλου Αντωνίου, Παχωμίου, Αββά Σισώη κλπ. και πάνω από τους Αγίους Τόπους.

Λίγο πιο εκεί, πάλι αισθάνθηκε μία δαιμονική ενέργεια και περνούσαν πάνω από τις χώρες, οι οποίες λατρεύουν άλλους θεούς και έχουν άλλες θεότητες.

Και ο γέροντας αισθανόταν αυτή τη δαιμονική ενέργεια και εκ των τόπων και εκ των πραγμάτων.

Όπως έχουμε το σύμβολο του Τιμίου Σταυρού και όπου μπει ο Σταυρός του Χριστού μας ευλογεί το χώρο και αγιάζει τον τόπο εκείνο και εκπέμπει Αγία ενέργεια, έτσι και τα δαιμονικά σύμβολα.

Και αυτά εκπέμπουν δαιμονική ενέργεια γι’ αυτό είναι επικίνδυνα και πρέπει να προσέξουμε πάρα πολύ να μην έχουμε σπίτι μας τέτοια σύμβολα δαιμονικά.

Οι πατέρες λένε, ότι τα καλά έργα σφραγίζονται με τον πόλεμο του πονηρού.

Έκανες ελεημοσύνη; Θα το πληρώσεις!!!

Έφερες άνθρωπο μέσα στην εκκλησία;;;

Θα το πληρώσεις!

Συχώρησες όταν σε αδίκησαν;;; 

Πάλι θα πληρώσεις!

Πού;

Στον διάβολο που του χάλασες τα σχέδια!!

Μα από την άλλη έλαβες τόση θεία χάρη που είναι σαν να εφοδιάστηκες με βαρύ εξοπλισμό!

Ο εχθρός λυσσάει μέρα με την μέρα όλο και περισσότερο!!!

Αγωνίζεται να μας αφοπλίσει, να μας αφήσει γυμνούς.

Να μας ρίξει στην απόγνωση!

Ματαιοπονεί.

Έχουμε ισχυρό Θεό! 

Βασιλέα!

Πατέρα και Δημιουργό!

Μέγα Αρχιερέα!

Δεν θα μας αφήσει!