.

.

Δός μας,

Τίμιε Πρόδρομε, φωνή συ που υπήρξες η φωνή του Λόγου. Δος μας την αυγή εσύ που είσαι το λυχνάρι του θεϊκού φωτός. Βάλε σήμερα τα λόγια μας σε σωστό δρόμο, εσύ που υπήρξες ο Πρόδρομος του Θεού Λόγου. Δεν θέλουμε να σε εγκωμιάσουμε με τα δικά μας λόγια, επειδή τα λόγια μας δεν έχουν μεγαλοπρέπεια και τιμή. Όσοι θα θελήσουν να σε στεφανώσουν με τα εγκώμιά τους, ασφαλώς θα πετύχουν κάτι πολύ πιό μικρό από την αξία σου. Λοιπόν να σιγήσω και να μη προσπαθήσω να διακηρύξω την ευγνωμοσύνη μου και τον θαυμασμό μου, επειδή υπάρχει ο κίνδυνος να μη πετύχω ένα εγκώμιο, άξιο του προσώπου σου;

Εκείνος όμως που θα σιωπήσει, πηγαίνει με τη μερίδα των αχαρίστων, γιατί δεν προσπαθεί με όλη του τη δύναμη να εγκωμιάσει τον ευεργέτη του. Γι’ αυτό, όλο και πιό πολύ σου ζητάμε να συμμαχήσεις μαζί μας και σε παρακαλούμε να ελευθερώσεις τη γλώσσα μας από την αδυναμία, που την κρατάει δεμένη, όπως και τότε κατάργησες, με τη σύλληψη και γέννησή σου, τη σιωπή του πατέρα σου του Ζαχαρία.

Άγιος Σωφρόνιος Ιεροσολύμων

Ο «ειρηνιστής» επίσκοπος Βαρθολομαίος Αρχοντώνης

«Ο Φαναριώτης κληρικός Βαρθολομαίος Αρχοντώνης χρησιμοποιεί «δισσόν στάθμιον» και, «δόλιο ζυγό» στα χέρια του κρατά» 


Γράφει ο Μέτοικος

«Άνθρωπος σκληρός και πονηρός εν επιτηδεύμασιν και, άνθρωπος κυνικός» ο δίγλωσσος επίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίος, με αφορμή την πολεμική σύρραξη στη «γη της επαγγελίας» δήλωσε ότι: «δεν μπορεί να δει τη βία ως μέρος της δημιουργίας του Θεού και ότι δεν εγκρίνει τη χρήση βίας για την επιδίωξη της ειρήνης»!!!

«βδέλυγμα κυρίῳ δισσὸν στάθμιον καὶ, ζυγὸς δόλιος οὐ καλὸν ἐνώπιον αὐτοῦ».

Ο Φαναριώτης κληρικός Βαρθολομαίος Αρχοντώνης χρησιμοποιεί «δισσόν στάθμιον» και, «δόλιο ζυγό» στα χέρια του κρατά. 

Δεν πέρασε πολύς καιρός από τότε που έβλεπε τη «βία ως μέρος της δημιουργίας του Θεού» και προσευχόταν κατά την «παράδοση της εκκλησίας» του Φαναρίου «ο πρόεδρος Ερντογάν και οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις να οδηγηθούν σε επιτυχία [εναντίον των Κούρδων] και η ”Επιχείρηση Κλάδος Ελαίας” να φέρει ειρήνη στην περιοχή όπως το όνομά της υπόσχεται».

Η «Επιχείρηση Κλάδος Ελαίας» είναι η πιο αιματηρή επιχείρηση των τούρκικων δυνάμεων εναντίον αμάχων Κούρδων στην Αφρίν της Βόρειας Συρίας. Σε αυτή τη στρατιωτική επιχείρηση με την ειρωνική ονομασία «Κλάδος Ελαίας» σκοτώθηκαν δεκάδες παιδιά και άμαχοι Κούρδοι από τα τουρκικά όπλα που ευλόγησε ο επίσκοπος Βαρθολομαίος Αρχοντώνης.

Τώρα ο Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίος δηλώνει ότι είναι «βαθιά θλιμμένος από τα νέα που έρχονται από την ταλαίπωρη Μέση Ανατολή» κάτι που, προφανώς, δεν συνέβη όταν οι πατριώτες του δολοφονούσαν άμαχους Κούρδους.

Φαίνεται ότι δεν μάθαινε νέα από την περιοχή της Αφρίν, ούτε διάβασε ποτέ του τις ανταποκρίσεις του Independent από το μέτωπο του πολέμου που αναπαρήγαγαν όλα τα Μ.Μ.Ε για τις ασχήμιες των τούρκων στρατιωτών στα σώματα γυναικών κουρδικής καταγωγής, γι’ αυτό και ποτέ του δεν δήλωσε τη θλίψη του.

Ο μνησίκακος και διχαστικός επίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως δεν άκουσε ούτε και την καταδίκη από το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης της Τουρκίας για τη στρατιωτική δράση της στην Αφρίν που αυτός! Ο π.Βαρθολομαίος ευλόγησε; 

Τότε δεν αντέδρασε, τώρα για ποιο λόγο παριστάνει τον ειρηνιστή;

Τώρα τον έζωσαν οι ανθρωπιστικές ευαισθησίες του και μιλά για ειρήνη;

Και αλήθεια, στα τριάντα χρόνια που είναι επίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως ο Βαρθολομαίος Αρχοντώνης πότε «απέφυγε το κακό και πότε έκανε καλό, πότε ζήτησε την ειρήνη και την επιδίωξε», μήπως την εποχή που διακήρυσσε ότι έχει και άλλα δηλητηριώδη βέλη στην πατριαρχική του φαρέτρα για να τοξεύσει εναντίον του μακαριστού Αρχιεπισκόπου κυρού Χριστοδούλου και να πληγώσει την Εκκλησία της Ελλάδος;

Δεν άκουσε ο Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίος Αρχοντώνης που παριστάνει τον επίσκοπο της «αγάπης» ότι στη «γη της επαγγελίας» που τώρα φλέγεται ζει η Αγιοταφίτικη Αδελφότητα και ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος Γ’ ώστε να πει τουλάχιστον έναν παρηγορητικό λόγο την ώρα αυτή της δοκιμασίας τους;

Βράζει στο ζουμί της μνησικακίας του ο Βαρθολομαίος Αρχοντώνης, αλλά δεν πρέπει να ξεχνά ότι: «βδέλυγμα κυρίῳ δισσὸν στάθμιον καὶ, ζυγὸς δόλιος οὐ καλὸν ἐνώπιον αὐτοῦ».

Αναρτήθηκε από ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ